ua en ru

"Украерорух" забезпечив у I кварталі майже 43 тис. польотів

"Украерорух" забезпечив у I кварталі майже 43 тис. польотів Фото: прес-служба "Украероруху"

Лідером серед іноземних перевізників стала авіакомпанія Turkish Airlines

Державне підприємство обслуговування повітряного руху України ("Украерорух") у першому кварталі 2015 р. забезпечило аеронавігаційним обслуговуванням 42 тис. 914 польотів, виконаних у повітряному просторі України вітчизняними та закордонними авіакомпаніями. Про це повідомили у прес-службі "Украероруху".

Лідером серед іноземних перевізників стала авіакомпанія Turkish Airlines, яка здійснила понад 4 тис. 770 рейсів і посіла друге місце серед загальної кількості авіакомпаній. Тоді як за результатами аналогічного періоду минулого року Turkish Airlines займала четверте місце серед іноземних авіаперевізників за кількістю виконаних польотів в українському небі.

Як повідомлялося, з квітня 2015 р. Turkish Airlines почала виконувати щоденні рейси Стамбул-Херсон-Стамбул. Сьогодні найбільша турецька авіакомпанія, крім транзитних польотів над Україною, здійснює рейси до Києва ("Бориспіль"), Херсона, Львова, Одеси і Дніпропетровська.

При цьому транзитні польоти через Україну - у Львівському районі польотної інформації - почала виконувати найбільша фінська авіакомпанія Finnair.

"Помітне пожвавлення інтенсивності польотів основних користувачів повітряного простору, в тому числі Turkish Airlines, LOT Polish Airlines і Belavia, обумовлено також початком весняно-літньої навігації. Водночас це доказ довіри користувачів повітряного простору України до якості послуг вітчизняного провайдера аеронавігаційного обслуговування та належного рівня безпеки польотів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в березні "Украерорух" увійшов до міжнародного консорціуму з аероновігаціі.