ua en ru

УКБС наполягає на спільному вирішенні питань безпеки банків.

Асоціація "Український кредитно-банківський союз" (УКБС) ініціює проведення наради за участю НБУ, МВС, Генеральної прокуратури, асоціацій, фінансових установ для обговорення проблем та опрацювання конструктивних шляхів розв'язання питання технічного оснащення та стану охорони банків. Про це йдеться в повідомленні УКБС.

Мотивом для такої ініціативи, згідно з документом, є "намагання керівництва МВС перекласти на керівників банків відповідальність за нерозкриті правоохоронними органами злочинні напади на банківські установи".

"Ще у жовтні минулого року нашим об'єднанням на адресу НБУ внесено пропозиції щодо доцільності використання сучасних технологічних засобів безпеки для захисту співробітників та цінностей банків, а також щодо застосування альтернативних джерел фінансування безпеки банків. Крім того, надана аргументація щодо неможливості виконання фінансовими установами посилених вимог НБУ з дооснащення приміщень до кінця 2010 р., - пише в зверненні гендиректор УКБС Галина Оліфер. - Однак, і досі ми не почули офіційної відповіді. Також як і економічно-обгрунтованих аргументів про терміни переоснащення касових вузлів та узагальненої інформації щодо ефективності використання підрозділів ДСО, яку регулятор збирав від банків з грудня 2009 р. Яка, до речі, стала би у нагоді щодо з'ясування рівня відповідальності правоохоронців за нерозкриті напади на банки".