ua en ru

Зазначені в прес-анонсі організатори мітингу під офісом ДТЕК не обізнані про пікеті, - компанія

Компанія ДТЕК просить представників ЗМІ бути уважними з інформацією щодо пікету офісу ДТЕК і брифінгу з цього приводу, запланованих на 11 червня. Про це повідомили в прес-службі компанії.

Відзначається, що в ДТЕК зіткнулися з неоднозначною інформацією щодо зазначених заходів і схильні припускати, що у відношенні компанії готується провокація.

Нагадаємо, 10 червня був анонсований пікет офісу ДТЕК представниками ДП "Львіввугілля" та шахтарських профспілок з вимогами розрахуватися за вугілля. Також був анонсований брифінг представників профспілок "Вимушена акція львівських шахтарів: через борги підконтрольних підприємств ДТЕК працівники вугільної галузі регіону опинилися без заробітної плати".

Однак, зазначили у ДТЕК, контактна особа з боку пікетувальників, зазначена у прес-анонсі, Сергій Кохан, нічого не знає про пікет і перебуває у відрядженні. Заявлені учасники брифінгу - лідери профспілкових організацій шахтарів Львівської області Олег Турчин і Віталій Онижук - також не були обізнані про проведення даного заходу. Турчин і Онижук планують прибути в Київ на нараду до Міністерства енергетики та вугільної промисловості, на якому повинні бути присутні лідери профспілок, представники ДП "Вугілля України" і компанії ДТЕК.

У ДТЕК підкреслюють, що невідомо хто і з якою метою вирішив організувати пікет і прес-конференцію.

Прес-служба ДТЕК також повідомляє, що тема брифінгу і привід для пікету заявлені некоректно, оскільки компанія практично повністю розрахувалася за вугілля держшахт, поставлене в 2014 р., а в 2015 р. вугілля не купувала.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 20 травня ДТЕК перерахував ДП "Вугілля України" 50 млн грн, 29 травня - ще 60 млн грн. Заборгованість ДТЕК перед ДП "Вугілля України" на 11 червня становить 12,6 млнгрн, зустрічна заборгованість ДП "Вугілля України" перед ДТЕК - 9,4 млнгрн. Таким чином, сумарна заборгованість ДТЕК перед ДП "Вугілля України" за станом на 11 червня становить 3,2 млн грн.

Про те, що енергохолдинг практично повністю погасив свій борг, 8 червня, заявив і міністр енергетики Володимир Демчишин.

У ДТЕК відзначили, що компанія чітко виконує свої зобов'язання і вважає, що підстав для яких-небудь претензій у вугільних підприємств на адресу ДТЕК немає.

У ДТЕК наголосили, що представники компанії знаходяться в постійному діалозі з львівсько-волинськими шахтарями і конструктивно вирішують всі проблеми. "Незважаючи на багатомільярдні борги ДП "Енергоринок" за вироблену електроенергію і складне фінансове становище, ДТЕК розраховується за вугілля і готовий до стратегічного партнерства з державними вугільними об'єднаннями", - повідомили в компанії.

Як повідомлялося раніше, перераховані компанією ДТЕК у березні 240 млн грн на адресу ДП "Вугілля України" залишилися на рахунках у банку "Київська Русь", який пізніше НБУ відніс до категорії неплатоспроможних і ввів там тимчасову адміністрацію.