ua en ru

Погрози наступу ДНР і ЛНР не вплинуть на хід переговорів в Мінську, - Кучма

Погрози наступу ДНР і ЛНР не вплинуть на хід переговорів в Мінську, - Кучма

Заява представника так званої "Донецької народної республіки" Дениса Пушилина про продовження наступу сил ДНР і ЛНР на сили АТО у разі зриву переговорів ніяк не вплине на переговорний процес у Мінську. Про це заявив журналістам у Києві, другий Президент України, представник України в тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації в Україні Леонід Кучма (на фото) передає кореспондент РБК-Україна.

"Українська сторона ніколи не робить спроб обстрілу - а це засіб тиску на українську сторону. Такі голоси лунають не лише від Пушилина, а у багатьох, в тому числі і в Росії. Тому ми спокійно до цього ставимося і добре розуміємо, хто за цим стоїть. Будемо сподіватися, що у всіх вистачить розуму, і ми в кінці кінців домовимося", - сказав Кучма.

Він переконаний, що сьогоднішні заяви Пушиліна на результат завтрашньої зустрічі контактної групи в Мінську ніяк не вплине. "Ніяк не вплине", - сказав Кучма.

Нагадаємо, Кучма прогнозує, що зустріч у Мінську тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації в Україні пройде 31 січня.

30 січня в Мінськ приїхали представник ДНР Денис Пушилін і представник ЛНР Владислав Дейнега. Проте зустріч контактної групи так і не відбулася.