ua en ru

Загрози для відходу з українського ринку іноземних банків немає, - ЄБРР

Загроза для відходу з українського ринку іноземних банків на даний момент відсутня. Про це РБК-Україна повідомив старший банкір ЄБРР Олександр Павлов.

"По-перше, інформації такої немає (про те, що іноземні банки планують йти з українського ринку). Є чутки, що час від часу з'являються, про те, що хтось збирається йти або закриватися. При цьому жодного банку, що закривається, в Україні немає. І, принаймні, на наш погляд не передбачається", - сказав Павлов.

За його словами, мова йде тільки про те, що деякі міжнародні групи можуть поміняти свою довгострокову стратегію і приділяти менше уваги активному розвитку України. Але про відхід, тим більше різкий, ніхто не заявляє

"Якщо подивитися на Raiffeisen, ОТР, Unicredit,.. то для них це достатньо великі дочірні банки в їхній загальній системі. Або розмір "дочки" не настільки великий і не настільки дорого її підтримувати тут. У цій країні я чекаю стабілізації ситуації. Отже, ми цей ризик бачимо як мінімальний, з урахуванням ситуації на сьогодні", - резюмував старший банкір ЄБРР.