ua en ru

Кримінальні справи щодо захоплення влади в компетенції правоохоронців, а не депутатів, - Бриль

Кримінальні справи щодо захоплення влади в компетенції правоохоронців, а не депутатів, - Бриль Костянтин Бриль (фото: zoda.gov.ua)

Бриль прокоментував ситуацію в Наталівці

Кримінальні справи, порушені за статтею "Захоплення влади", - це сфера компетенції правоохоронців і саме вони та суд мають поставити в них крапку, а не народні депутати. Про це сказав голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль, коментуючи заяви народного депутата Сергія Соболєва щодо Наталівської селищної ради.

"Стосовно ситуації в Наталівці Запорізького району, яку правоохоронці розглядають за статтею "Захоплення влади" - свого часу люди обрали голову сільради, проте деякі місцеві депутати провели "тайне віче", де обрали "кишенькового" голову. Новий обранець виготовив власні печатки і почав ставити підписи під чималою кількістю наказів. Хоча місцеві жителі були проти. І для того, щоб їх почули, проводили мітинги під стінами ОДА. Саме тоді обласна влада і зрозуміла: те, що сталось, було фальсифікацією", – заявив Бриль.

Він також звернув увагу, що проблеми у сільського голови розпочались після того, як він не підтримав низку пропозицій представників певної партії, зокрема щодо Янцевського кар’єру. Проте мешканці Наталівки стали на його захист.

Бриль закликав народних депутатів не використовувати парламентську трибуну для виголошення безпідставних звинувачень та дати можливість правоохоронцям виконати свою роботу.

"Розумію, що пан Соболєв шукав сенсації. Проте крапку в цьому питанні поставлять саме правоохоронці. А такі популістичні заяви, що не мають під собою жодного підґрунтя, є звичайним засобом отримання політичних бонусів", - додав Бриль.