ua en ru

Кримінальні справи проти екс-міністра енергетики Ставицького закриті, - нардеп

Кримінальні справи проти екс-міністра енергетики Ставицького закриті, - нардеп Фото: Едуард Ставицький

Справу закрито через неможливість встановити місце знаходження фігурантів злочину

Кримінальні справи відносно колишнього міністра енергетики України Едуарда Ставицького закриті у зв'язку з неможливістю встановлення місце знаходження фігурантів злочину. Про це в ефірі "Шустер.live" заявив народний депутат України Дмитро Добродомов, передає його прес-служба.

"Є відкриті кримінальні справи стосовно "ДТЕК Дніпроенерго" Ахметова, яке незаконно отримало грошових коштів на суму понад 44 млн. грн., а також пана Ставицького. Тут унікальна ситуація. Вкрали 54 млн., є конкретні кримінальні справи, закриті у зв'язку з неможливістю встановлення місця знаходження осіб, причетних до скоєння злочину", - заявив Добродомов.

Нагадаємо, стосовно Ставицького було розпочато кримінальне провадження за ст 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Генеральна прокуратура України і Інтерпол в 2014 р. оголосили Ставицького в розшук.

Екс-глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив, що нафтобаза "БРСН-Нафти" у Васильківському районі Київської області, на якому 8 червня 2015 р. сталося загоряння резервуарів, належить Едуарду Ставицькому.