ua en ru

Кримінальні справи за фактом в економічній площині порушуватимуться за згоди обласних прокуратур, - Пшонка

В Україні з 1 червня поточного року кримінальні справи за фактом в економічній площині будуть порушуватися лише за згоди керівництво обласних прокуратур. Про це на прес-конференції заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка, передає кореспондент РБК-Україна.

"Фактові справи економічного направлення, там де фабула порушення фактової справи іде про економічний злочин, фактом без особи, будуть порушуватися тільки за згоди керівництва обласних прокуратур. Не буде цього права ні в прокурора району, ні в прокурора міста, ні в слідчих підрозділів СБУ, міліції, податківців. З 1 червня цього не буде", - заявив Пшонка.

За його словами, з червня такі справи будуть порушуватися лише в поодиноких випадках. Пшонка зазначив, що раніше фактові справи в економічних площинах порушувалися лише задля особистої вигоди відомства.

Раніше повідомлялося, що уряд розробив законопроект, яким передбачається скорочення повноважень СБУ, МВС і Генпрокуратури з розслідування злочинів в економічній сфері. В Україні вже в 2013 році може бути створена фінансова поліція за прикладом низки європейських країн, де ця структура підпорядкована міністерству фінансів.