ua en ru

Уго Чавес переніс операцію з видалення злоякісного утворення

Президент Венесуели Уго Чавес 28 лютого переніс операцію з видалення злоякісного утворення, повідомляє Reuters. Операція була проведена в кубинській клініці "Сімек", куди лідер Венесуели прибув ще 24 лютого.

Офіційна інформація про стан 57-річного політика поки не озвучується. Разом з тим, один з представників опозиції Нельсон Бокаранда повідомив, що після півторагодинної операції президент знаходиться в "гарному" стані.

Останнім часом Міністерство охорони здоров'я Венесуели піддається постійній критиці з боку громадськості через завіси таємності, яка встановлена ​​над інформацією про стан глави держави.

Ситуація зі здоров'ям У.Чавеса турбує не тільки громадськість, але і політичні кола. У зв'язку з тим, що 7 жовтня 2012 р. у Венесуелі повинні відбутися президентські вибори. Сам глава держави вже заявив про намір залишитися на своєму посту, незважаючи на проблеми зі здоров'ям. Опозиційні ж сили розраховують на те, що при "поганому" для У.Чавеса сценарії їм не доведеться протистояти настільки сильному конкуренту. Нагадаємо, що кандидатом у Президенти від коаліції опозиційних партій Венесуели стане губернатор штату Миранда 39-річний Енріке Капрілес