ua en ru

УЄФА назвав трьох претендентів на звання кращого футболіста сезону

УЄФА назвав трьох претендентів на звання кращого футболіста сезону Фото: троє найкращих футболістів року (uefa.com)

Їх обрали шляхом голосування журі

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) назвав трьох претендентів на звання кращого футболіста сезону. Про це повідомляється на сайті організації.

З 10 гравців, які входили в шорт-лист залишилися: Кріштіану Роналду ( "Реал"), Ліонель Мессі ( "Барселона") і Джанлуїджі Буффон ( "Ювентус"). Нагорода буде вручена 24 серпня в Монако під час церемонії жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА-2017/18.

Інші футболісти, що увійшли в топ-10:

4: Лука Модріч (Хорватія, "Реал")
5: Тоні Кроос (Німеччина, "Реал")
6: Пауло Диба (Аргентина, "Ювентус")
7: Серхіо Рамос (Іспанія, "Реал")
8: Кіліан Мбаппе (Франція, "Монако")
9: Роберт Левандовський (Польща, "Баварія")
10: Златан Ібрагімович (Швеція, "Манчестер Юнайтед").

Шорт-лист був визначений за підсумками голосування журі, що складалося з 80 тренерів клубів, які грали в сезоні 2016/17 на груповому етапі Ліги чемпіонів УЄФА і Ліги Європи УЄФА, а також 55 спортивних журналістів, обраних асоціацією європейських спортивних видань (ESM) і представляли всі національні асоціації УЄФА. У фінальну трійку кандидатів потрапили футболісти, які набрали найбільшу кількість голосів тренерів і журналістів. Тренери не могли голосувати за гравця зі своєї команди.

На нагороду найкращому футболістові Європи претендують гравці, які провели минулий сезон в європейському клубі. Враховуються матчі за клуб і збірну на внутрішній і міжнародній аренах, тоді як національність футболістів значення не має.

Нагадаємо, Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) визначив сім кандидатів на приз автору кращого гола за підсумками сезону 2016/17.