ua en ru

УЄФА вже на цьому тижні обговорить питання про проведення альтернативного ЧС-2018, - ЗМІ

УЄФА вже на цьому тижні обговорить питання про проведення альтернативного ЧС-2018, - ЗМІ Фото: УЄФА вже на цьому тижні обговорить питання про проведення альтернативного ЧС-2018

Питання про вихід з Міжнародної федерації футболу члени УЄФА будуть обговорювати на екстреному засіданні виконкому в п'ятницю

УЄФА вже на цьому тижні обговорить питання про проведення альтернативного ЧС-2018 з футболу. Про це передає "Ехо Москви" з посиланням на The Independent.

Відзначається, що в деяких національних футбольних асоціаціях закликають до бойкоту мундіалю в Росії на тлі корупційного скандалу у ФІФА. Питання про вихід з Міжнародної федерації футболу члени УЄФА будуть обговорювати на екстреному засіданні виконкому в п'ятницю.

За даними видання, такий крок поки розглядають як засіб тиску на ФІФА з метою домогтися відставки переобраного президента організації Йозефа Блаттера.

Раніше до цього фактично закликав глава англійської футбольної асоціації Грег Дайк.

"Якщо б УЄФА виступив проти участі європейських країн у чемпіонаті світу, то ми, безумовно, могли б підтримати це рішення", - зазначив Дайк.

Нагадаємо, у Німеччині закликали до створення нової міжнародної федерації футболу.