ua en ru

"Удар" і "Самопоміч" можуть створити неформальний союз для участі у виборах

"Удар" і "Самопоміч" можуть створити неформальний союз для участі у виборах Фото: Віталій Кличко

Мер Києва Віталій Кличко обдумує можливість походу на місцеві вибори у неформальному союзі з "Самопоміччю". Про це йдем мова в матеріалі РБК-Україна "Місцеві вибори: хто з ким і як домовляється".

В матеріалі відзначається, що в оточенні мера Кличка вважають, що за результатами місцевих виборів "УДАРу" та "Самопомочі" вдасться сформувати більшість у Київраді, так само, як і у міській раді Львова.

"Віталій Володимирович отримав останню соціологію, за якою "Самопоміч" одноосібно лідирує на виборах до Київради, набираючи більше 15%. Водночас, "УДАР" займає друге місце з результатом 11%. БПП суттєво відстає", - сказав співрозмовник РБК-Україна з оточення міського голови Києва.

За словами джерела, якщо партійні лідери дійдуть згоди, то "Самопоміч" не буде висувати кандидата на мера Києва, а "УДАР" відмовиться від ідеї реєструвати Оксану Юринець на виборах мера Львова.

Нагадаємо, сьогодні Президент Європарламенту Мартін Шульц повідомив, що Європарламент може направити спостерігачів на місцеві вибори в Україні.