ua en ru

Вчені назвали причину третини смертей у світі

Вчені назвали причину третини смертей у світі Фото: медики привертають увагу до загрози серцево-судинних захворювань

Мільйони людей щорічно помирають від серцево-судинних захворювань

Серцево-судинні захворювання є причиною третини смертей у всьому світі. Про це повідомляє Eurekalert з посиланням на Американський коледж кардіології.

На основі дослідження, що тривало 25 років (з 1990 року по 2015), фахівці з'ясували, що вище всього смертність від серцево-судинних захворювань у Східній Європі, Центральній Азії, на Близькому Сході, в Південній Америці, Африці на південь від Сахари і Океанії.

Також повідомляється, що скорочення кількості захворювань, яке спостерігалося в Сполучених Штатах, Канаді, Австралії, Новій Зеландії, Японії, Південній Кореї і країнах Західної Європи призупинилося.

найнижчі показники були відзначені в Японії, Андоррі, Перу, Франції, Ізраїлі та Іспанії.

З результатів роботи фахівців випливає, що в 2015 році у всьому світі налічувалось понад 400 мільйонів людей, що страждають серцево-судинними захворюваннями. Майже 18 мільйонів осіб померли від цих захворювань.

"Це загрозлива загроза для глобального здоров'я. Тенденції смертності від серцево-судинних захворювань більше не знижуються в регіонах з високими доходами, а в країнах з низьким і середнім рівнем доходу також частіше вмирають від серцево-судинних захворювань", - сказав доцент Інституту показників здоров'я (IHME) при Вашингтонському університеті доктор Грегорі Рот.

Доктор медичних наук Валентин Фустер бачить в цій статистиці парадокс, адже медики докладають до усунення цієї проблеми великі зусилля, але це не дозволяє значно зменшити смертність від цієї недуги.

"По-перше, ми продовжуємо обговорювати, наскільки ми просунулися в нашій вузької спеціалізації, однак парадокс полягає в тому, що хвороба залишається вбивцею номер один у світі. Другий парадокс полягає в тому, що медицина залишається дуже дорогим, але ми не пропагуємо здорового способу життя в більш молодому віці, що може бути ефективним з точки зору витрат способом запобігання виникнення хвороби. Замість цього ми продовжуємо інвестувати тільки в лікування прогресуючих проявів серцево-судинних захворювань", - зазначає Фустер.

Нагадаємо, У Венесуелі звільнили міністра охорони здоров'я через зростання смертності в країні.