ua en ru

Вчені Данії успішно випробували новий метод боротьби з раком

Вчені Данії успішно випробували новий метод боротьби з раком Фото: вчені розробляють ліки від раку

80% мишей залишалися живі до моменту закінчення експериментального лікування

У Данії випробували новий метод протиракової терапії, який показав ефективність у ході випробування на мишах. Про це повідомляє Videnskab.dk.

"Перспективи результатів експерименту широкі. Ця методика може допомогти раковим хворим, для яких стандартне лікування хіміопрепаратами виявляється неефективним", - заявив співавтор дослідження Мадс Даугорд.

Згідно з інформацією видання, вченим вдалося зупинити ріст пухлин сечового міхура, стійких до хіміотерапії. 80% мишей залишалися живі на момент закінчення дослідження. При цьому всі гризуни, яких лікували стандартними методами, померли.

В даний момент датські вчені намагаються з'ясувати, чи можна за допомогою нової методики уповільнити розвиток інших видів пухлин. Вони також розглядають можливість проведення першої серії клінічних випробувань на людях. Результати дослідження опубліковані в авторитетному медичному журналі European Urology.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що німецькі вчені провели дослідження, в якому використовували сперматозоїди як спосіб лікування раку. Виявляється, за допомогою сперматозоїдів можна доставляти ліки до ракової пухлини, не пошкоджуючи при цьому здорові клітини.