ua en ru

Навчальний рік для першокурсників Донбасу почнеться не раніше 1 жовтня, - Міносвіти

Навчальний рік для студентів 1-го курсу Донецької та Луганської областей почнеться пізніше, в кращому випадку 1 жовтня, а для студентів інших курсів може початися з 1 вересня.

Навчальний рік для студентів 1-го курсу Донецької та Луганської областей почнеться пізніше, в кращому випадку 1 жовтня, а для студентів інших курсів може початися з 1 вересня. Про це на брифінгу повідомила заступник міністра освіти і науки Інна Совсун.

За її словами, з 36 тис. чоловік у Донецькій і Луганській областях, зареєстрованих на зовнішнє незалежне оцінювання, менше 20 тис. зміг здати ЗНО в інших регіонах.

"Це означає, що близько 40% абітурієнтів з Донбасу не змогли з тих чи інших причин здати зовнішнє незалежне оцінювання", - заявила заступник міністра.

Крім того, в Донецькій і Луганській областях для вступників продовжено термін подачі документів до 15 вересня.

Вона додала, що кількість місць за державним замовленням, який виділений на університет на кожну спеціальність буде розподілений наступним чином: 60% місць держзамовлення буде виділено для тих, хто буде вступати за результатами ЗНО, 40% - для тих, хто буде вступати за результатами вступних іспитів.

У той же час Інна Совсун зазначила, що якщо до вересня ситуація на Донбасі не стабілізується, то Міністерство готове масово переводити студентів на навчання в інші регіони.

На сьогодні, за її словами, масово переводять в інші регіони тільки іноземних студентів.

Нагадаємо, станом на 31 липня 2014 р. в Єдиній державній електронній базі з питань освіти за освітньо-кваліфікаційними рівнями молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста, магістра було зареєстровано 2 млн 039 тис. 414 заяв.