ua en ru

Учасників правопопулістської партії в Німеччині підозрюють у зв'язках з РФ

Учасників правопопулістської партії в Німеччині підозрюють у зв'язках з РФ Фото: Німеччина (flickr.com)

Можливий агент Кремля організовував поїздки під час виборів у Німеччині для членів АдГ

Кілька функціонерів правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" (АдГ), підозрюються у тісних контактах з російським агентом, поляком Матеушем Піскорським. Про це йдеться в секретній доповіді Федерального відомства з охорони конституції ФРН і Федеральної розвідувальної служби (BND), передає DW.

Так, Матеуш Піскорський, зокрема, організовував поїздки спостерігачів на сумнівні вибори в регіонах, які перебувають під впливом Росії, в яких брали участь депутати земельних парламентів від АдГ.

Таким чином, в минулому році функціонери АдГ заснували в Берліні товариство під назвою "Німецький центр євразійських досліджень".

Як наголошується, ключовим партнером і головою цього товариства є головний редактор правого журналу "Zuerst!" Мануель Оксенрайтер. Серед інших засновників - голова молодіжної організації АдГ "Молода альтернатива" Маркус Фронмайер і депутат АдГ в ландтазі Тюрінгії Томас Руді,

Зараз Піскорський, який, імовірно, працює на російську розвідку, вже рік знаходиться в Польщі в слідчому ізоляторі. У свою чергу, спецслужби Німеччини теж вважають його проросійським агітатором.

Нагадаємо, Німеччина підозрює трьох громадян Швейцарії у шпигунстві.