ua en ru

Учасники Майдану в Єревані відмовляються розблокувати рух

Учасники Майдану в Єревані відмовляються розблокувати рух Фото: сидячий протест в Єревані

Між протестувальниками і зірками шоу-бізнесу стався конфлікт

Учасники "Майдану" в Єревані, які протестують проти підвищення тарифів, відмовляються розблокувати рух по проспекту Баграмяна, передає місцеве видання NEWS.am.

Депутати і діячі шоу-бізнесу, які встали живим щитом між протестуючими і поліцією, мітингуючим запропонували відійти на Площу Свободи і відкрити проспект Баграмяна для руху автотранспорту, але їх пропозиція була відхилена.

Одна з активісток Ані Навасардян заявила, що учасники "Майдану" в Єревані не потребують знаменитостей, тут кожен вирішує сам за себе, і порадила не намагатися переконувати мітингувальників: якщо знаменитості не хочуть залишатися на проспекті Баграмяна, то можуть піти.

Повідомляється, що один з мітингувальників на "Майдані" у Єревані образив актора Ованеса Азояна, актор обурився, але учасники акції закликали його не піддаватися на провокації.

В даний час заступник начальника Поліції Вірменії Уніан Погосян продовжує переговори з активістами. Поки невідомо, яке буде прийнято рішення, але учасники акції протесту в Єревані налаштовані рішуче.

Зазначимо, що ланцюг поліцейських порідшала, також забрали машину з колючим дротом, однак водомети поки залишаються на місці.

Нагадаємо, на світанку 23 червня поліція Вірменії розігнала сидячий пікет на проїжджій частині проспекту Баграмяна в центрі Єревану. Силова операція розпочалася о 05:25 за місцевим часом.

Відзначимо, раніше сьогодні глава поліції Єревана Ашот Карапетян заявив, що протестувальники повинні покинути проспект Баграмяна до 10:00 за місцевим часом (9:00 за Києвом). Якщо цього не відбудеться, сили правопорядку застосують заходи, щоб розблокувати проспект. Проте пізніше поліція Єревана заявила, що поки не буде вживати спеціальні заходи проти мітингувальників.