ua en ru

Учасники ЧС-2018 пройдуть допінг-тести в лабораторіях WADA

Учасники ЧС-2018 пройдуть допінг-тести в лабораторіях WADA Фото: Джанни Инфантино (twitter.com/FIFAcom)

У ФІФА розраховують на дотримання принципів чесної гри

Всі учасники фінальної стадії чемпіонату світу 2018 року з футболу в Росії здаватимуть допінг-тести за участю лабораторій, акредитованих Всесвітнім антидопінговим агентством (WADA). Про це заявив президент Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Джанні Інфантіно, повідомляється на сайті організації.

Зазначається, що здача проб буде здійснюватися як під час турніру, так і поза змаганнями.

"Звичайно, ми чекаємо, що чемпіонат світу-2018 пройде в дусі fair play, з дотриманням усіх принципів чесної гри", - сказав Інфантіно.

Крім того, за словами Інфантіно, на мундіалі вперше буде діяти триступенева процедура боротьби з проявами расизму та дискримінації. Тепер головний арбітр матчу зможе перервати або зовсім скасувати гру, якщо будуть зафіксовані будь-які прояви расизму.

ЧС-2018 пройде з 14 червня по 15 липня в 11 російських містах. Всього в змаганнях візьмуть участь 32 збірні, які будуть розподілені по восьми групах. Жеребкування відбудеться 1 грудня.

Нагадаємо, Рада засновників Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) відмовився визнати Російське антидопінгове агентство (РУСАДА) відповідним міжнародному кодексу.