ua en ru

Участь керівництва Ради в переговорах з МВФ збільшить шанси розгляду законопроектів, - Рибалка

Участь керівництва Ради в переговорах з МВФ збільшить шанси розгляду законопроектів, - Рибалка Фото: Сергій Рибалка (facebook.com sergey.v.rybalka)

Рибалка розповів про законопроекти для відновлення довіри до фінансово-банківської системи

Залучення керівництва Верховної Ради України до переговорів з МВФ збільшить можливість розгляду ряду законопроектів, пов'язаних з відновленням довіри до фінансово-банківської діяльності у людей, відновленням кредитування бізнесу та виходу економіки з кризи. Таку думку екс-глава фінансового комітету Ради, народний депутат фракції Радикальної партії Сергій Рибалка висловив ефірі одного з українських каналів.

"З парламентом (у МВФ, - ред.), на жаль, взагалі співпраці я не бачу. Президент, прем'єр-міністр, Національний банк України (зустрічаються з представниками Фонду, - ред.), але я не бачу голови парламенту", - сказав він, і додав, що під час недавнього візиту до Вашингтон його запевнили, що така зустріч буде.

Рибалка уточнив, що не має значення, буде така зустріч публічною чи ні, важливо, щоб вона відбулася і дозволила почати розгляд відповідних ініціатив у парламенті.

При цьому він упевнений, що нинішня влада не зацікавлена в реформуванні цього сектора економіки, незважаючи на те, що саме це гарантує стабільний розвиток і підвищення рівня життя всіх громадян країни.

"Тільки розвиваючи власну економіку, ми можемо піднімати ті ж пенсії, стипендії", - зазначив Рибалка.

"Ось закон про Кредитний реєстр, який ми прийняли минулого тижня. 226 голосів - на межі необхідного. Як говориться: "Доповзли на пузі". З четвертого разу! Чому? Тому що зараз немає інтересантів, для того, щоб проводити закони, які реформують фінансово-банківський сектор", - сказав він, і додав, що тільки цей один закон дозволяє боротися з шахраями, зменшуючи ризики фінустанов, і, тим самим захищає інтереси простих вкладників.

Екс-глава фінансового комітету парламенту також додав, що інші подібні законопроекти вже підготовлені, а фракція Радикальної партії в парламенті готова їх підтримати і має цілий ряд ініціатив, спрямованих на розвиток і підтримку вітчизняного виробництва, стабілізацію ситуації у фінансово-банківській сфері, створення робочих місць та збільшення доходів людей

"99% цих законів вже пройшли профільний комітет", - зазначив він.