ua en ru

Участь РФ у миротворчій місії на Донбасі виключена, - постпред України при ООН

Участь РФ у миротворчій місії на Донбасі виключена, - постпред України при ООН Фото: Володимир Єльченко (UN Photo/Rick Bajornas)

Україна розраховує, то миротворці ООН будуть присутні у всіх районах в зоні конфлікту

Постійний представник України при Організації об'єднаних націй (ООН) Володимир Єльченко заявив, що участь Російської Федерації (РФ) у миротворчій місії на Донбасі виключена. Про це повідомляє "112 Україна".

"Обов'язково в цій місії повинно буде зазначено, що вона буде перебувати на всій території Донбасу, в першу чергу на російсько-українському державному кордоні. Ще одне питання, принципове для нас, це вивід до розгортання місії ООН всіх іноземних військ, а вони там одні - РФ", - заявив Єльченко.

За його словами, Україна розраховує, що на миротворців буде покладено більше функцій, ніж охорона спостерігачів ОБСЄ. Єльченко також підкреслив, що серед миротворців не повинно бути представників РФ.

"Не може країна, яка не є стороною конфлікту, РФ, одночасно бути миротворцем. Це не може бути тільки охорона спостерігачів ОБСЄ. Для цього простіше їх озброїти, а не заводити туди ще якісь військові сили ООН, які будуть їх охороняти. Ми не згодні, що повинні погоджувати це з представниками ОРДЛО, оскільки стороною конфлікту є РФ", - резюмував постпред України при ООН.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ направила до Ради Безпеки ООН проект резолюції про розміщення миротворців на лінії розмежування на окупованому Донбасі.