ua en ru

Участь Кличка у Metropolis і міжнародних заходах зміцнює імідж України, - експерт

Участь Кличка у Metropolis і міжнародних заходах зміцнює імідж України, - експерт Фото: Віталій Кличко (ЗМІ)

Експерт прокоментував участь Кличка у Конгресі Всесвітньої асоціації мегаполісів

Презентація Віталієм Кличком київських міських проектів на Конгресі Всесвітньої асоціації мегаполісів буде сприяти зміцненню іміджу Києва і всієї України, а також залученню іноземних інвестицій в українську столицю. Таку думку ЗМІ висловив директор АП "Politconsultant.org" Микола Волгов, коментуючи участь київського міського голови в Конгресі Всесвітньої асоціації мегаполісів, який проходить в канадському Монреалі.

"Регулярне відвідування мером Києва Віталієм Кличком великих міжнародних заходів свідчить про те, що він розуміє важливість участі у подібних подіях для підвищення інвестиційної привабливості міста, яким він керує. На заходах такого рівня, як Metropolis, MIPIM та інших, вирішується широке коло питань місцевого і глобального рівня. Тому подібні закордонні поїздки мера справді можуть допомогти залучити в місто іноземні інвестиції", — заявив експерт.

На його думку, Кличко за останній час продемонстрував ряд значних досягнень.

"Це і парк "Наталка", і столичний велотрек, укладають сотні кілометрів доріг, відкривають нові садочки та школи. Ясна річ, що цього недостатньо, але це вже дещо. Потрібно і далі набирати обертів. Днями презентували концепцію розвитку прибережних територій Києва. Тобто, є підстави вважати, що повільно, але впевнено буде повертатися довіра іноземного інвестора", — переконаний Волгов.

Він упевнений, що особистий імідж столичного мера має безпосередній вплив на репутацію України і столиці.

"Віталій Кличко — фігура, відома і шанована в усьому світі. Можна з упевненістю сказати, що, відвідуючи такі заходи, він підвищує імідж не тільки Києва, але і всієї України — за рахунок своєї власної репутації. Насправді мало хто може похвалитися такими обширними зв'язками у західному політичному істеблішменті, як у Кличка", — зазначив експерт.

Волгов також нагадав, що в березні Віталій Кличко представив міські інвестиційні проекти на міжнародній виставці нерухомості MIPIM, яка пройшла в Каннах.

"Там він спілкувався з колегами з Лейпцига, Дюссельдорфа, Варшави, Познані, Праги і т. д. Хто б що не говорив, але Кличко вільно проводить презентації англійською, говорить з Меркель по-німецьки і відчуває себе при цьому абсолютно вільно. Не всі мери такі. Тому дуже добре, що Кличко відвідує такого роду заходу, від цього виграє вся країна", — підкреслив Волгов.

Резюмуючи вищесказане, експерт висловив упевненість, що іноземні інвестиції та потік туристів до Києва будуть рости.

"Ви ж знаєте, що вже в минулому році в Київ прийшли 60% залучених в Україну інвестицій. При чому, в порівнянні з 2015 роком, прямі іноземні інвестиції в Київ збільшилися майже в чотири рази і склали 3,6 мільярда доларів. У цьому році очікується більше. І це не наміри або обіцянки, це вже відбулися речі", — уклав експерт.

Зазначимо, Всесвітня асоціація мегаполісів об'єднує керівництво порядку 140 найбільших міст і агломерацій світу. Кличко представив ключові напрямки розвитку української столиці у панельній дискусії "Міста в центрі прийняття рішень — комплексні стратегії сталого розвитку".