ua en ru

Збитки Royal Bank of Scotland в 2012 р. збільшилися в 4 рази - до 8 млрд дол

Британський банк Royal Bank of Scotland (RBS) оголосив, що зазнав втрат на суму майже 8 млрд дол. за підсумками 2012 р., повідомляє BBC. Збитки банку виявилися в чотири рази більшими, ніж роком раніше.

Раніше повідомлялося, що RBS може бути оштрафований на суму від 200 до 300 млн фунтів за маніпуляції на ринку міжбанківського кредитування LIBOR. При цьому глава банку заявляв про готовність фінансової організації "понести будь-яке покарання" за участь в маніпуляціях із LIBOR. Британські ЗМІ повідомляли, що RBS і швейцарський банк UBS зіграли головну роль в махінаціях на ринку міжбанківського кредитування. Втрати британської скарбниці від націоналізації RBS досягли 24 млрд фунтів.

Влітку стало відомо про те, що уряд Великобританії розглядає можливість повної націоналізації Royal Bank of Scotland. Як наголошується, покупка акцій RBS, що залишилася в приватній власності, обійдеться британському уряду в 5 млрд фунтів стерлінгів (7,8 млрд дол.). Проте, як зазначає джерело, міністр фінансів країни Джордж Осборн не схвалює цю ідею, так як це означає, що уряд повинен буде вирішити проблему токсичних боргів RBS.
Нагадаємо, що Royal Bank of Scotland є одним з трьох шотландських банків, які зберегли право випускати власні банкноти, що мають обіг на більшій частині території Шотландії, але приймаються в якості засобу оплати і в інших регіонах Сполученого Королівства.

Royal Bank of Scotland є одним з найбільших банків Європи, заснований в 1727 р. Група спеціалізується на наданні послуг у сфері роздрібного і корпоративного банкінгу, фінансових ринків, споживчого кредитування, страхування та управління капіталом в Європі, США і Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Штаб-квартира банку знаходиться в Единбурзі. В даний час 82% акцій банку перебуває під контролем британської держави, котра надала RBS екстрену допомогу під час фінансової кризи в 2008 р.

Читайте також: Royal Bank of Scotland оштрафовано за маніпуляції ставкою LIBOR