ua en ru

Збитки від хакерської атаки досі не підраховані, - Данилюк

Збитки від хакерської атаки досі не підраховані, - Данилюк Фото: Олександр Данилюк розповів про збитки від хакерської атаки (kmu.gov.ua)

Міністерство фінансів внаслідок атаки не постраждало

У міністерстві фінансів поки не підрахували, скільки збитків було завдано в результаті хакерської атаки на сайти українських компаній і державних установ. Про це сьогодні в ефірі програми "Лівий берег" з Сонею Кошкіною" заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Це була дуже серйозна, найпотужніша атака в історії України. Ще не рахували наслідки, але ми зараз фокусуємося на тому, щоб якомога швидше вирішити проблему", - заявив Данилюк.

За його словами, міністерство фінансів внаслідок атаки не постраждало, проте досі залишаються певні проблеми на митниці.

Раніше в РНБО розповіли, що хакерські атаки на Україну, подібні тій, яка відбулася 27 червня, були і 2015 і 2016 році. За словами керівника служби з питань інформаційної безпеки Апарату Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Валентина Петрова, для кібератак завжди вибирали найбільш вдалий час і об'єкти.

"Тому її (потрібно, - ред.) розглядати в контексті гібридної війни як спробу нашкодити і дестабілізувати ситуацію в Україні", - сказав Петров.

Нагадаємо, Турчинов розповів, як проводилася хакерська атака на Україну.