ua en ru

Збитки газорозподільних компаній групи РГК досягли 4,8 млрд гривень

Збитки газорозподільних компаній групи РГК досягли 4,8 млрд гривень Фото: газ (УНІАН)

Більша частина боргу - 2,3 млрд гривень – результат несвоєчасних розрахунків бюджету

Основною причиною збитків в розмірі 4,8 млрд гривень є економічно необґрунтований тариф на розподіл природного газу. Зараз він не покриває всіх необхідних витрат операторів. Про це повідомляє прес-служба групи компаній РГК.

Відсутність рішення Національної комісії з регулювання енергетики і комунальних послуг про встановлення тарифу, який повинен покривати всі обґрунтовані витрати Операторів ГРМ (операторів газорозподільчих систем), призводить до формування їх заборгованості перед контрагентами.

Також у зв'язку з інформацією, оприлюдненою ПАТ "Укртрансгаз" 1 лютого 2018 року, в якій він вказав недостовірну інформацію про заборгованості Операторів ГРМ перед ним, Регіональна Газова Компанія повідомляє, що станом на 1 лютого 2018 року поточна заборгованість газорозподільних компаній групи РГК перед Оператором ГТС (ПАТ "Укртрансгаз") за послуги транспортування і балансування становить 4 млрд гривень Більша частина боргу - 2,3 млрд гривень – результат несвоєчасних розрахунків бюджету.

Група компаній РГК застерігає Оператора ГТС від завідомо неправомірних дій щодо відображення вартості природного газу, спожитого підприємствами ТКЕ, як заборгованості операторів ГРМ. Також є неправомірним нарахування штрафних санкцій на таку неіснуючу заборгованість.