ua en ru

УБОЗ затримав мера Інкерману на хабарі

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю (УБОЗ) УМВС України в Севастополі припинили протизаконну діяльність корумпованої злочинної групи, яку очолював голова одного з міст Автономної Республіки Крим. Про це повідомляє прес-служба ГУБОЗ.

Як повідомило РБК-Україна джерело в МВС, затриманий - мер Інкерману Валерій Конопльов.
Згідно повідомленню, УБОЗ встановив, що 44-річний чиновник спільно з директором приватного підприємства з метою отримання постійного нелегального прибутку налагодили схему вимагання хабарів від юридичних та фізичних осіб за вирішення питань у сфері земельних відносин на території міста. Відповідно до розробленого плану посадовець створював умови, за яких громадяни, які зверталися до виконавчого комітету чи міськради із земельними питаннями, були вимушені погоджуватися з протиправними вимогами чиновника та передавати через спільника хабарі від 15 тис. доларів США.

Конопльова затримали при одержанні чергового хабара у розмірі 20 тис. доларів та 100 тис. грн.
Відносно здирників прокуратурою Севастополя порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.