ua en ru

Вбивство Шеремета повинні розслідувати міжнародні фахівці, - Комітет захисту журналістів

Вбивство Шеремета повинні розслідувати міжнародні фахівці, - Комітет захисту журналістів Фото: Павло Шеремет (facebook.com/pavel.sheremet)

Комітет просить ЄС закликати Україну негайно притягнути всіх учасників злочину до відповідальності

Комітет із захисту журналістів закликав українську владу залучити незалежне міжнародне слідство до розслідування вбивства українського журналіста Павла Шеремета. Про це йдеться в доповіді комітету.

"Розгляньте питання про запрошення незалежного міжнародного слідства у справі про вбивство Павла Шеремета з тим, щоб ретельно вивчити кожен з можливих мотивів і добитися справедливості", - йдеться в доповіді.

Крім того, українську владу закликають розслідувати журналістську роботу Шеремета в Україні в якості можливого мотиву його вбивства і надати його родичам доступ до слідчих матеріалів у справі.

Також, комітет рекомендує провести відпрацювання неперевірених версій, допити свідків, які досі не дали свідчення органам слідства, бесіди з колегами Шеремета та аналіз його журналістській діяльності.

Крім того, комітет просить ЄС закликати українську владу негайно притягнути всіх учасників злочину, включаючи організатора, до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко закликає правоохоронців найближчим часом публічно відзвітувати щодо розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.