ua en ru

Вбивство Окуєвої: Осмаєв розповів про момент нападу

Вбивство Окуєвої: Осмаєв розповів про момент нападу Фото: Адам Осмаєв (djc.com.ua)

Обстріл автомобіля Окуєвої й Осмаєва тривав кілька секунд

Чоловік убитої військовослужбовиці Аміни Окуєвої Адам Осмаєв в інтерв'ю "Цензор.НЕТ" розповів про момент нападу на них.

"Це класична засідка була. У затишному місці, на повороті, військова така засідка. Ми переїхали переїзд і там Г-подібний поворот, і на другому повороті раптово почалася стрілянина автоматична. Я відразу по газах. Аміна поруч зі мною сиділа. Обстріл йшов з правого боку, він буквально кілька секунд тривав, поки я не пішов із зони обстрілу. Але за ці кілька секунд, на жаль, у неї потрапили", - сказав Осмаєв.

Він згадав, що машина ще якусь відстань проїхала, після чого заглохла, бо двигун, судячи з усього, прострелили.

"Я зупинився, думав, почнуть добивати, підійде хтось. Але ніхто так і не підійшов, вони виявилися боягузами і втекли. Тоді я почав уже Аміною займатися. Вона була вже без свідомості. Їй потрапила куля в голову, розтрощила череп. Я намагався, звичайно, "Целлоксом", який ми завжди з собою носимо, зупинити кров. Але вона через якийсь час перестала подавати ознаки життя. Природно, відразу зателефонував у поліцію спочатку на 102, потім у швидку, і так далі", - заявив Осмаєв.

Він вважає, що Окуєва прикрила його собою. За його словами, у тілі його загиблої дружини знайшли 5 куль. Осмаєв додав, що вони обидва в момент нападу були в бронежилетах, які після першого замаху одягали майже завжди.

Нагадаємо, автомобіль Окуєвої й Осмаєва обстріляли увечері 30 жовтня на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської області.