ua en ru

У Парижі почалися заворушення через вбивство чоловіка поліцейським

У Парижі почалися заворушення через вбивство чоловіка поліцейським Фото: у Парижі почалися заворушення

В результаті зіткнення постраждали французькі правоохоронці

У столиці Франції почалися заворушення після вбивства Чі Шайо поліцейськими в ході виїзду на справу про побутову сварку. Про це повідомляє Le Parisien.

"В заворушеннях взяли участь близько 150 осіб. Вони зібралися біля будівлі комісаріату, щоб вшанувати пам'ять чоловіка. 26 березня його вбив поліцейський у 19-му окрузі Парижа", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, протестувальники розбили скло службової машини поліції і спробували підпалити авто. Після цього правоохоронці почали їх розганяти. В результаті сутички постраждали троє співробітників поліції. Трьох учасників акції затримали.

У Парижі почалися заворушення через вбивство чоловіка поліцейським

Фото: протестувальники намагалися підпалити патрульну машину

Чоловік, пам'ять якого вшанували протестувальники, був убитий під час перевірки поліцією інформації про побутову сварку. Двоє правоохоронців вибили двері в одну з квартир міста. На них і накинувся Чи Шайо, який поранив одного з поліцейський. Після цього його напарник відкрив вогонь по нападнику і вбив його.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що один чоловік був убитий і близько 14 поранені в результаті сутички між мусульманськими і індуїстськими школярами на заході Індії в штаті Гуджарат.