ua en ru

Uber запускає в Бразилії таксі-вертольоти

Uber запускає в Бразилії таксі-вертольоти Фото: Uber запускає новий сервіс в Бразилії

Розпочнеться експеримент з відомого своїми багатокілометровими пробками Сан-Паулу

Американська компанія Uber, відома своїм додатком для замовлення таксі, вирішила ввести для своїх клієнтів у Бразилії послугу з виклику таксі-вертольота. Про це повідомляє Reuters.

Експеримент почнеться з міста Сан-Паулу, відомого своїми багатокілометровими пробками.


Наголошується, що Сан-Паулу стане першим містом у світі, де клієнтам Uber буде надана така послуга в експериментальному режимі.

Виконувати польоти будуть три компанії, в розпорядженні яких є вертолітний парк.

Замовити літаюче таксі можна буде для переміщення між аеропортами, готелями і діловими центрами. Першим клієнтам будуть надані знижки.

Згідно з прайсом, який буде діяти до четверга, вартість поїздки, буде починатися від 19 доларів за місце. Наскільки ціна за поїздки зросте після четверга представники Uber не уточнили.

Пілотний проект розрахований на один місяць.

Як повідомляє агентство, раніше Uber вже надавав послуги польоту на вертольоті для поїздок на музичні фестивалі Коачелла і Боннару. Політ з найближчих американських аеропортів на заходи тоді коштував 3 тис. доларів, стільки коштувала оренда всього вертольота.

Нагадаємо, американська компанія Uber почала випробування безпілотного автомобіля в місті Піттсбурзі (штат Пенсільванія). Тести проводяться на гібридному автомобілі Ford Fusion, оснащеному радарами, лазерними сканерами і відеокамерами з високою роздільною здатністю.