ua en ru

Сервіс замовлення таксі Uber офіційно вийшов в Україну

Сервіс замовлення таксі Uber офіційно вийшов в Україну Фото: Uber уже в Україні

Замовити таксі з допомогою Uber в Києві можна вже з 30 червня

Інтернет-сервіс замовлення таксі Uber офіційно вийшов в Україну. Презентація відбулася 30 червня в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

Першим пасажиром Uber став Віталій Кличко

Першим пасажиром став мер Києва Віталій Кличко. "Я став першим пасажиром Uber в Україні і можу сказати, що це класно", - повідомив він.

Як розповів регіональний менеджер Uber у Східній Європі Ентоні Ле Ру, ще до старту Uber в Україні додаток скачало понад 40 тис користувачів. "Це для нас дуже хороший показник", - повідомив він.


Користуватися послугами Uber в Києві можна вже з 30 червня

Замовити таксі з допомогою Uber в Києві можна вже з 30 червня. В рамках промо-кампанії до кінця поточного тижня спробувати Uber можна буде безкоштовно. До неділі, 3 липня, користувачам буде надано 5 поїздок на загальну суму 750 гривень.

Вартість таксі Uber в Києві

За словами генерального менеджера Uber в Україні Аркадія Вершебенюка, вартість подачі машини в Києві становитиме 25 гривень, далі по маршруту вартість складе 4,5 гривні за км. Вартість кожної хвилини поїздки — 0,4 гривні за хвилину. Таким чином, поїздка, наприклад, з Контрактової площі до Софійській площі в Києві становитиме 40 гривень. З Центрального залізничного вокзалу до Національного Експоцентру України (ВНДГ) можна буде дістатися за 71-88 гривні. Вартість автоматично розраховується системою. По закінченні поїздки користувач отримує на мобільний маршрут, вартість, і зможе поставити рейтинг водієві.

В якості партнерів відбираються водії, які зареєстровані як юридичні особи або приватні підприємці. У них обов'язково повинні бути права, страховий поліс та ліцензію на здійснення перевезень. Автомобілі при цьому відповідають комфорт-класу: це може бути Toyota Camry, Hyundai Accent, Kia Rio не раніше 2008 року випуску.

Середній час подачі автомобіля Uber в світі зазвичай становить близько 4 хвилин. В Україні компанія сподівається домогтися таких же показників.

Нагадаємо, вчора в Україну вийшов європейський інтернет-сервіс замовлення таксі Hopin Taxi.