ua en ru

У сина Азарова арештовані рахунки в чотирьох країнах, справа проти неї розслідується, - ГПУ

У сина Азарова арештовані рахунки в чотирьох країнах, справа проти неї розслідується, - ГПУ Джерело фото:facebook.com/alexey.azarov2013

У сина колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова Олексія арештовані рахунки в чотирьох країнах, справа проти неї розслідується. Про це у своєму Facebook написав старший помічник генерального прокурора України з особливих доручень Валерій Карпунцов.

"Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України розслідується кримінальне провадження по факту отримання народним депутатом України Азаровим А. Н. неправомірної вигоди в особливо великих розмірах, а саме: 7 млн 700 тис. євро, 600 тис. швейцарських франків, 500 тис. доларів США, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368-2 КК України", - написав Карпунцов.

Зокрема, за словами Карпунцова, в Австрії на 5 рахунках в банківських установах заблоковано понад 6,7 млн. Євро; в Італії - 900 тис. євро, в князівстві Ліхтенштейн арештовані на рахунках компанії Азарова-молодшого 0,5 млн. дол., у Швейцарії на рахунках заблоковано 0,6 млн. швейцарських франків.

Нагадаємо, раніше ГПУ заявила, що не пред'являла підозри синові колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова Олексію і не заарештовувала його майно.