ua en ru

У більшості немає іншого виходу, крім як провести виїзне засідання, щоб опозиція не заважала роботі, - екс-депутат

У парламентської більшості не залишилося іншого виходу, окрім проведення засідання поза стінами Ради, де зараз її роботу блокують представники опозиції. Таку думку висловив радник спікера парламенту, депутат попереднього скликання Верховної Ради Валерій Баранов, який очолював комітет з питань бюджету.

"Оскільки Верховна Рада працює огидно, а точніше сказати - взагалі не працює, то потрібно знаходити вихід з цієї ситуації. Вихід знайдено - проведення позачергового засідання в іншому місці. Хто хоче працювати, працюватиме, і приймати рішення, хто не хоче - нехай не ходить. Опозиція знаходить будь-які приводи, щоб нічого не робити. Колись цей абсурд має закінчитися ", - сказав Валерій Баранов.

У той же час він зазначив, що зараз робота опозиції в парламенті носить повністю деструктивний характер, а це може привести країну до політичного або економічній кризі.

"Я не можу аплодувати тому, що відбувається зараз в країні, але та альтернатива, яку пропонує опозиція - це просто жах. У Раду прийшли люди, які не мають ні розумної програми, а лише набір гасел, не мають ні досвіду, ні освіти, ні практики, ніяких альтернативних ідей. Крім культури та мовної теми він них взагалі не виходить ніяких ініціатив. Таких людей не можна допускати до влади. Ми маємо сумний досвід президентства Віктора Ющенка з його "любими друзями". Ще раз підкреслю, я не аплодую тому, що відбувається в країні зараз. Але те, що нам пропонують натомість - це просто катастрофа. Ці хлопці просто влаштовують клоунаду, тому цей цирк потрібно припиняти і проводити виїзне засідання", - резюмував екс-депутат.

Також Баранов помітив, що якщо опозиція намагатиметься зірвати проведення позачергового засідання Ради, то можна застосувати і фізичний захист, щоб депутати більшості могли нормально працювати.

Нагадаємо, раніше Олександр Єфремов, лідер фракції Партії Регіонів заявив про можливість проведення позачергового засідання парламенту, яке може пройти не в будівлі Верховної Ради. А спікер Володимир Рибак сказав, що має намір обговорити з президентом Віктором Януковичем ситуацію, що склалася в Раді. Крім того, Рибак запевнив, що має намір шукати компроміс з опозицією, щоб розблокувати роботу Ради і не доводити ситуацію до необхідності проведення виїзних засідань.