ua en ru

Тисячі жителів Румунії мітингували на підтримку антикорупційних заходів

Тисячі жителів Румунії мітингували на підтримку антикорупційних заходів Фото: протести в Румунії

Учасники маршу в Бухаресті розмахували прапорами Румунії і США і вигукували "Румунія, прокинься!"

Тисячі жителів Румунії увечері в неділю, 5 березня 2017 року, вийшли на антикорупційні демонстрації. Мітингувальники звинуватили правлячу Соціал-демократичну партію у перешкоджанні боротьбі з корупцією, передає Deutsche Welle.

Так, у Бухаресті, за оцінками ЗМІ, близько 10 тисяч осіб пройшли маршем від будівлі кабінету міністрів до будівель конституційного суду і антикорупційного комітету прокуратури. Протестні акції меншого масштабу пройшли і в інших містах країни.

Відзначається, що демонстранти висловлювали солідарність з антикорупційним комітетом і вимагали деполітизації конституційного суду. Повідомляється, що учасники маршу в Бухаресті дули в свистки і вувузели, розмахували прапорами Румунії і США і вигукували "Румунія, прокинься!" і "Ми хочемо справедливості, а не корупції!".

За інформацією агентства dpa, конституційний суд розкритикував антикорупційний комітет за розслідування відносно міністерства юстиції, в рамках якого пройшли обшуки і допити. Критики уряду також оцінили дії антикорупційного комітету як надмірні.

Нагадаємо, в лютому в Румунії близько 200 тисяч людей вийшли на вулиці в третій день антиурядових протестів.

Так, невдоволення громадян Румунії було викликано затвердженням поправок до Кримінального кодексу та постановою про амністію. Громадяни Румунії побоюються, що в результаті прийняття урядом нових поправок на свободу вийдуть корумповані політики, що відбувають покарання.