ua en ru

Тимчук назвав втрати бойовиків на Донбасі за останній тиждень

Тимчук назвав втрати бойовиків на Донбасі за останній тиждень Фото: Дмитро Тимчук (uacrisis.org)

Найбільше загиблих російських військових зафіксовано в Макіївці

У період з 6 по 13 листопада 2017 року підтверджені втрати російських окупаційних військ на Донбасі склали 12 осіб. Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

Так, відомо про 2 загиблих першого армійського корпусу, з третьої окремої мотострілкової бригади (Горлівка), з 100-ї окремої мотострілкової бригади (Донецьк) - один загиблий, ще 8 загиблих - з 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка). Ще один загиблий належав до другого армійського корпусу 7-ї окремої мотострілкової бригади (Брянка).

Оперативні дані групи «Інформаційне Опір». Протягом останніх 3-х діб спостерігається активізація ріс...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 14 листопад 2017 р.

Також Тимчук повідомив, що в "11-му омсп" і двох бригадах "1-го АК ДНР" бойовики підсилюють артилерійські підрозділи, при цьому 120-мм знаряддя НОНА-К замінюються або доповнюються поставляються з РФ 122-мм гарматами-гаубицями типу Д-30А.

"В найближчий місяць планується отримання не менше 20 таких гаубиць, а також до 10-ти 122-мм САУ типу 2С1 "Гвоздика" (на "доукомплектування"). До кінця року командування окупантів планує сформувати в бригадах "1-го АК ДНР" артилерійські групи повновагого двох-дивізійного складу (4 батареї в кожному дивізіоні), а також дивізіони РСЗВ (двухбатарейного складу)", - додав Тимчук.

Нагадаємо, Служба безпеки України (СБУ) затримала найманця з Російської Федерації (РФ), який їхав "на роботу" до бойовиків ЛНР.