ua en ru

Тимчук: ДНР почала підвищувати боєготовність своїх підрозділів

Тимчук: ДНР почала підвищувати боєготовність своїх підрозділів Фото: Дмитро Тимчук розповів про чутки в ДНР/ЛНР про наступ на травневі свята

У ДНР фактично проходить мобілізація, з'явилися чутки про масштабний наступ бойовиків

Самопроголошена "Донецька народна республіка" почала підвищувати боєготовність своїх підрозділів. Про це у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Починаючи з 9-го березня, в ДНР поетапно підвищується ступінь боєготовності підрозділів. Згідно "директиви Головного штабу ДНР", ряд бригад 1-го АК ДНР почали здійснювати заходи по мобілізації (першим став "9-й мотострілецький полк морської піхоти ДНР" на приморському напрямку). На думку керівництва 1-го АК ДНР, дані заходи неможливо провести за рахунок місцевих мобілізаційних ресурсів, тому вони повинні полягати у перекиданні на Донбас нових груп найманців з Росії та військовослужбовців ЗС РФ", - повідомив Тимчук.

За його словами, в рамках даних заходів на ряді підприємств Донбасу форсується ремонт озброєння та військової техніки бойовиків. Тимчук також зазначив, що серед бойовиків мусуються чутки про підготовку масштабного наступу ДНР/ЛНР.

"Датою наступу, згідно з чутками, називаються травневі свята. Одночасно поширюються чутки про направлення в зону АТО з української сторони груп "західного спецназу", завданням яких буде викрадення і ліквідація представників командного складу бойовиків для зриву наступу", - додав він.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».На протяжении последних суток обстрелы со стороны российско-т...

Опубликовано Дмитрием Тымчуком 14 марта 2016 г.

Нагадаємо, бойовики з ранку відновили обстріли сил АТО під Авдіївка.