ua en ru

Тимчук: бойовики ДНР/ЛНР готуються до подальшої ескалації конфлікту

Тимчук: бойовики ДНР/ЛНР готуються до подальшої ескалації конфлікту Фото: Дмитро Тимчук

Бойовики здійснюють перекидання техніки і артилерии на Маріупольському, Волноваському, Донецькому, Артемівському і Луганському напрямках

Бойовики так званих "Донецької/Луганської народних республік" (ДНР/ЛНР) готуються до подальшої ескалації конфлікту на Донбасі. Про це повідомляє лідер групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук в Facebook.

"За оперативними даними групи ІС, на тлі активізації російсько-терористичних військ на Донбасі, терористичними угрупованнями ДНР/ЛНР і російськими військами в регіоні активно проводяться заходи, які свідчать про підготовку до подальшої ескалації конфлікту", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, зокрема, мережа групи ІС в окупованих районах фіксує активне перекидання у напрямку до переднього краю на низці дільниць і напрямків живої сили, бронетехніки (включаючи танки) і артилерії (включаючи реактивну) російсько-терористичних військ. Подібна картина спостерігається на Маріупольському, Волноваському, Донецькому, Артемівському і Луганському напрямках.

"Одночасно спостерігається активне перекидання нових сил і засобів у окуповані райони Донбасу з території Росії через держкордон (найбільш активно за останню добу - в районі пунктів пропуску "Ізварине" і "Новоазовськ")", - відзначає Тимчук.

Крім того, повідомляється, що в районі Донецька спостерігається зосередження артилерійських підрозділів і ДРГ противника (включаючи підрозділи спецназу ГРУ ГШ ЗС РФ); в районі Горлівки підрозділи 2-х "мотострілкових бригад" ДНР і артгрупи перебувають у стані повної бойової готовності, прибувають нові сили і засоби; підрозділи "2 АК ЛНР" навпроти н. п. Щастя та Станиця Луганська активно забезпечуються боєприпасами і ПММ, ведеться доукомплектування підрозділів "мобілізованою" живою силою з числа місцевих жителів і російських найманців.

"На нашу думку, дані заходи, що проводяться бойовиками виходять далеко за рамки звичайних для останнього часу провокацій", - повідомляє Тимчук.

По оперативным данным группы ИС, на фоне активизации российско-террористических войск на Донбассе, террористическими гру...

Posted by Дмитрий Тымчук on 17 ноября 2015 г.

Нагадаємо, раніше Тимчук повідомляв, що в ДНР поширюється інформація про відновлення боїв на Маріупольському напрямку з 1 грудня.