ua en ru

Тягнибока викликали на новий допит 14 вересня

Тягнибока викликали на новий допит 14 вересня Фото: Олег Тягнибок

Черговий допит Тягнибока у МВС відбудеться 14 вересня

Лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока 14 вересня викликали на новий, вже третій, допит з приводу подій біля Верховної Ради України 31 серпня 2015 р. Про це Тягнибок повідомив після виходу з будівлі Міністерства внутрішніх справ (МВС) України, де проходив його допит, передає кореспондент РБК-Україна.

"Очевидно, тих свідчень було недостатньо. Відповідно мене повторно викликають на допит на понеділок, 14 число (14 вересня, - ред.), на 11 годин", - сказав Тягнибок.

Також Тягнибок повідомив, що місце допиту знову буде перенесено.

"У понеділок допит відбудеться вже знову не тут, а в іншому місці. Так, як і в минулий раз на Антоновича", - заявив він.

Разом з тим лідер "Свободи" підкреслив, що претензій до дій слідчого у нього немає.

"Це був інший слідчий, ніж минулого разу. Очевидно, він же мене буде допитувати також у понеділок. Я не можу зараз висловити будь-яких претензій щодо процесуальних дій слідчого по відношенню до мене ", - сказав Тягнибок.

Зазначимо, сьогодні перед початком допиту лідер "Свободи" Олег Тягнибок заявив, що подає позов до суду на міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова щодо захисту честі, гідності та ділової репутації. Головний "свободівець" незадоволений, що міністр звинуватив його в тому, що сталося під Верховною Радою 31 серпня, не дочекавшись висновку слідства та рішення суду.

Нагадаємо, 31 серпня після прийняття Радою змін до Конституції щодо децентралізації в першому читанні під будівлею парламенту почалися сутички між правоохоронцями та мітингувальниками, які виступають проти змін. Один з мітингувальників кинув у правоохоронців гранату. У результаті поранень, отриманих під Радою, померло 3 нацгвардейца, ще близько 150 осіб були поранені.