ua en ru

Тягнибок заявляє про 30 постраждалих під час розгону Євромайдану цієї ночі

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок заявляє про 30 постраждалих під час розгону Євромайдану цієї ночі. Про це повідомляє прес-служба партії.

"Унаслідок свавілля міліції одним із перших травму дістав Андрій Іллєнко - йому кийком розбили голову. Його шпиталізували у нейрохірургію - на щастя, нині все гаразд. Також травм зазнав Руслан Кошулинський, якому зламали ніс. Загалом станом на дев'яту ранку, за інформацією медичної служби Штабу національного спротиву, внаслідок свавілля міліції постраждали 30 осіб, 15 з яких шпиталізовано", - заявив Тягнибок.

Політик зауважив, що у людей різного роду травми: закриті черепно-мозкові, хірургічна патологія - травма живота та забої кінцівок з підозрою на переломи.

При цьому політик зауважив, що вчорашні дії міліції не були мирними, адже використовували вони не гумові, а пластикові кийки, удар від яких є значно сильнішим.

Лідер "Свободи" також поінформував, що зараз встановлюється точна кількість людей, яких було затримано. За попередньою інформацією, станом на 3:00 було затримано 12 осіб, частину з них уже вдалося звільнити.

Зазначимо, раніше омбудсмен Валерія Лутковська заявила про відсутність затриманих і госпіталізованих учасників Євромайдану за підсумками минулої ночі.

Нагадаємо, сьогодні вночі спецпідрозділ "Беркут" почав відтісняти учасників акції протесту проти згортання євроінтеграції з Майдану Незалежності.