ua en ru

Тягнибок вважає, що українську владу треба повністю перезавантажити

Тягнибок вважає, що українську владу треба повністю перезавантажити Фото: Олег Тягнибок

Націоналісти на чолі зі "Свободою" висунули владі ультиматум

Об’єднані націоналістичні сили "Свобода", "Правий сектор" та "Національний корпус" висунули владі ультиматум – своєрідну червону лінію, за яку влада не має права переходити. Про це сьогодні заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок під час мітингу у стін Верховної Ради, у якому взяли участь близько з0 тисяч націоналістів.

"Перше: ніякої торгівлі з окупантом і з окупованими територіями, ніякої торгівлі на крові. Запам’ятайте, для нас це війна з Московією. Для вас, може, базар, може, торгівля. Але нам такої влади не треба. Вдумайтесь! Ми на 4,6 млрд купуємо їхніх (російських) товарів. І вони хочуть війну виграти? А мертві наші герої, то для них лише статистика? Влада каже - альтернативи нема. А ми кажемо - альтернатива є! І це є національна альтернатива! Забезпечити всі потреби українського суспільства, звісно, що можна. 116 млрд українських грошей за останні 10 років вивезли в офшори. То як це називається? 40 млрд доларів - це лишень найскромніша цифра, яка озвучена, яку винні олігархи українському суспільству", - заявив Тягнибок.

Націоналісти, крім того, вимагають зупинити торгівлю стратегічними підприємствами та землею.

"Не тільки під час війни, а й взагалі. Навпаки, стратегічні підприємства, які були "привахтизовані" треба націоналізувати, повернути у власність громади і заборонити будь-які намагання їх продавати. Не дай Господь, попереджаю, парламент проголосує за торгівлю українською землею, не бути цьому!", - зазначив Тягнибок.

alt

За словами лідера ВО "Свобода", влада також повинна зупинити "тарифний та ціновий геноцид".

"Це є знищення нації. Це є знищення середнього класу. Це є геноцид, внутрішній геноцид українців. Запам’ятайте собі, або ви ставите національні інтереси, вище своїх приватних кишень, або забирайтеся геть!", - заявив Тягнибок.

Націоналісти вважають, що українці більше не можуть терпіти владу, яка повністю себе скомпрометувала. За його словами, за три роки влада не провела системних змін і веде країну до "реваншу антиукраїнських сил".

"Ми за вибори і парламенту, і за президентські. Ми за повне перезавантаження влади. Українці більше не будуть терпіти. Це не просто вимоги "Свободи", "Національного корпусу" чи "Правого сектору". Це є прагнення усіх українців. Ми, українські націоналісти, сьогодні єдині у своєму світогляді і своїх прагненнях. І власне це є те, чого найбільше боїться влада бариг, влада зрадників. Вони бояться появи єдиної сили української нації, але українське суспільство чекає появи цієї сили. Українці мають отримати право і шанс в конституційний спосіб обрати собі ту владу, яка стане на захист української нації і великої української держави. Ми єдині, ми єдина сила нації, ми та сила, яку чекало суспільство", - зазначив Тягнибок.

alt

Нагадаємо, 22 лютого 2017 року, в третю річницю втечі Януковича з Києва, на Майдані Незалежності активісти ВО "Свобода", "Національного корпусу", "Правого сектора", кияни та гості столиці провели Марш Національної Гідності.