ua en ru

Twitter закрив розвідці США доступ до аналізу інформації користувачів

Twitter закрив розвідці США доступ до аналізу інформації користувачів Фото: Twitter

Про закриття доступу спецслужбам до сервісу публічно оголошено не було

Twitter закрив спецслужбам Сполучених Штатів Америки (США) доступ до сервісу, який аналізує весь потік інформації в мікроблозі. Про це передає The Wall Street Journal.

Так, сервіс, який відправляє оповіщення про можливі загрози терористичних атак, заворушеннях та інших потенційно важливих подіях виходячи з публікується користувачами матеріалу, надається не самим Twitter, а приватною компанією Dataminr, близько 5% якої належать Twitter.


Про закриття доступу спецслужбам до сервісу публічно оголошено не було, відзначає WSJ, проте цю інформацію виданню підтвердило високопоставлене джерело в американських спецслужбах та інші джерела, знайомі з питанням.

За словами одного з них, представники Dataminr нещодавно заявили спецслужбам, що Twitter більше не має наміру продовжувати надавати їм доступ до сервісу. Інший співрозмовник WSJ зазначив, що Twitter почав турбуватися з приводу пильного погляду спецслужб через це "око".

Згідно з заявою самої Twitter.Inc, дані, що розміщуються в мікроблозі знаходяться у відкритому доступі, і уряд США може отримати до них доступ, точно також, як і будь-який інший користувач.

Нагадаємо, раніше в Держдепартаменті США заявили, що Росія порушила основні принципи міжнародного права.