ua en ru

Twitter заблокував понад 200 профілів через можливе втручання Росії у вибори США

Twitter заблокував понад 200 профілів через можливе втручання Росії у вибори США Фото: Twitter (flickr.com Tom Raftery)

Деякі акаунти блокували за порушення заборон на спам

Соціальна мережа Twitter заблокувала 201 профіль через можливе втручання Росії у вибори президента США. Про це повідомила прес-служба компанії.

"З приблизно 450 облікових записів, якими Facebook нещодавно поділився в рамках своєї перевірки, ми дійшли висновку, що 22 з них пов'язані з акаунтами в Twitter. Всі ці ідентифіковані облікові записи були вже призупинені або ми їх негайно заблокували за порушення наших правил, в основному за порушення заборон на спам", - заявили в Twitter.

Крім того, компанія виявила ще 179 пов'язаних або з'єднаних акаунтів. Вони також заблоковані в зв'язку з порушенням правил соціальної мережі.

Нагадаємо, у Конгресі Сполучених Штатів 1 листопада проведуть публічні слухання за участю представників Facebook, Google і Twitter.

Керівники комітету з розвідки Палати представників заявили, що в наступному місяці група проведе відкрите слухання з представниками названих технологічних компаній, щоб "краще зрозуміти, як Росія використовувала онлайн-інструменти й платформи, щоб посіяти розбрат і вплинути на наші вибори".