ua en ru

Туск попередив Меркель про можливу "катастрофу" в Європі через Грецію

Туск попередив Меркель про можливу "катастрофу" в Європі через Грецію Фото: Дональд Туск

"Катастрофа" могла статися через 2,5 млрд євро

Переговори по Греції ледь не провалилися через торги канцлера Німеччини Ангели Меркель і прем'єра Алексіса Ціпраса навколо 2,5 млрд євро. Про це заявив глава Єврогрупи Дональд Туск, передає Reuters.

Повідомляється, що європейські лідери торгувалися про розміри грецького приватизаційного фонду, створення якого було однією з умов міжнародних кредиторів для отримання Грецією нового пакета фінансової допомоги.

За словами Туска, спір Меркель і Ціпраса виник через "всього лише 2,5 млрд євро".

"Під час переговорів близько сьомої ранку Ціпрас і Меркель попросили про перерву, і тоді я відчув, що вони близькі до провалу. До цього часу різниця в оцінці [розмірів грецького фонду] складала всього лише 2,5 млрд євро. У цей момент я сказав їм, що, якщо переговори завершаться нічим, я готовий оголосити привселюдно, що Європа опинилася на межі катастрофи через 2,5 млрд євро", - розповів Туск.

Нагадаємо, більшість депутатів парламенту Греції підтримали законопроект, прийняття якого є умовою відновлення надання ліквідності грецьким банкам і початку нової програми допомоги для порятунку економіки країни.