ua en ru

Туреччина уклала угоду з РФ з приводу операції в Афріні

Туреччина уклала угоду з РФ з приводу операції в Афріні Фото: Реджеп Тайіп Ердоган (kremlin.ru)

Військова операція "Оливкова гілка" на півночі Сирії буде продовжуватися

Туреччина уклала угоду з Росією щодо операції "Оливкова гілка" в районі сирійського Афріну. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, передает місцеве видання Yeni Safak.

"Туреччина не має наміру відступати від операції в Афріні та має угоду з Росією", - сказав Ердоган під час свого виступу в Анкарі.

Він також підкреслив, що Туреччина не претендує на територію Афрін.

"Я заявляю, що наш народ не претендує на територію інших країн. Мета Туреччини - забезпечити національну безпеку та територіальну цілісність Сирії", - сказав Ердоган.

Президент Туреччини також зазначив, що військова операція "Оливкова гілка" на півночі Сирії припиниться, коли турецька армія знищить курські формування і досягне поставлених цілей.

"Операція в Афріні завершиться тоді, коли будуть досягнуті поставлені цілі, як це було з операцією "Щит Євфрату", - наводить видання слова Ердогана.

Нагадаємо, раніше "Анадолу" з посиланням на військове джерело повідомило, що Збройні сили Туреччини почали наступ на сирійський Афрін з нового напрямку - від міста Аазаз на північному заході Сирії.