ua en ru

Влада Туреччини затримала 235 людей, пов’язаних з курдськими бойовиками

Влада Туреччини затримала 235 людей, пов’язаних з курдськими бойовиками Фото: турецькі поліцейські проводять рейди

В країні здійснюються поліцейські рейди по затриманню причетних до терактів у Стамбулі

В ході масштабних рейдівТурецькі силовики затримали 235 людей, підозрюваних у зв'язках з курдськими бойовиками. Про це повідомляє Reuters.

Міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу пообіцяв, що відповідальна за теракти Робітнича партії Курдистану (РПК) і її відгалуження понесуть відповідальність за свої дії.

"Наші люди очікують від нас перемоги і ліквідації цієї терористичної загрози, яка здійснює напади на нашу країну протягом 40 років. Ми хочемо, щоб всі знали, що вони не сховаються за політичними партіями, політиками та ЗМІ, які захищають їх", - сказав Сойлу в штаб-квартирі поліції Стамбулу в ході жалобної церемонії.

Також політик додав, що Турецькі військові літаки здійснюють повітряні удари по РПК в Північному Іраку, знищуючи штаб-квартири організації.

Багато хто із затриманих були членами Демократичної партії народів (ДПН), другої за величиною опозиційної партії, яку турецький уряд звинувачує у зв'язках з РПК.

РПК, яка веде боротьбу проти турецької держави з 1984, вимагаючи автономію, вважається терористичною організацією в США, ЄС і Туреччині.

Нагадаємо, в ході подвійного теракту в Стамбулі загинуло 44 особи, 36 з яких - поліцейські.