ua en ru

Туреччина вводить заходи для сирійців, які приїжджають морським і повітряним шляхом

Туреччина вводить заходи для сирійців, які приїжджають морським і повітряним шляхом Фото: біженці

Візовий режим запроваджено в рамках боротьби з незаконною міграцією

Туреччина вводить візовий режим для сирійців, які приїжджають морським і повітряним шляхом у рамках боротьби з незаконною міграцією. Про це повідомляє DW.

Зазначається, що громадянам Сирії, які прибувають до Туреччини морським та авіатранспортом, доведеться заздалегідь отримувати візу для в'їзду в республіку. Даний візовий режим набирає чинності в четвер, про відповідне рішення 30 грудня заявив офіційний представник МЗС Туреччини Танжу Бильгич.

"З 8 січня сирійцям, які будуть в'їжджати в країну через наші повітряні та морські кордони, необхідно буде отримувати візу. Але на нашому сухопутному кордоні в гуманітарних цілях продовжиться політика відкритих дверей", - сказав він.

Повідомляється, що Туреччина і Сирія оголосила про скасування візового режиму в 2009 році. З початку кризи і бойових дій в САР в Туреччину прибуло понад 2 млн сирійців. Близько 250 тисяч з них проживають у спеціально побудованих турецькими властями таборах для біженців.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Данії Ларс Лекке Расмуссен закликав до обговорення можливих змін до Женевської конвенції про права біженців.