ua en ru

Туреччина розширює присутність у Сирії для стримування РФ від авіаударів в Ідлібі

Туреччина розширює присутність у Сирії для стримування РФ від авіаударів в Ідлібі Фото: військовий турецький літак (flickr.com/Türk Silahlı Kuvvetleri)

А також із метою оточення курдського анклаву

Турецька армія розширює своє розгортання на північному заході Сирії з метою оточення курдського анклаву та стримування Росії від авіаударів у прикордонній провінції Ідліб. Про це з посиланням на інформацію сирійських повстанців та свідків повідомляє Reuters.

Зазначено, що конвой турецької армії увійшов у Сирію біля пункту перетину кордону Баб-ель-Хаві, здійснивши перше таке розгортання з минулого року, коли Анкара розпочала великий наступ, щоб очистити кордон від бойовиків ІДІЛ.

За даними джерел у сирійській опозиції, принаймні, чотири конвої, що містять десятки бронетранспортерів та обладнання, були розміщені в декількох місцях на першому етапі розгортання, який, як очікується, буде поглиблюватися в район Ідліб, контрольований повстанцями.

"Близько 200 військовослужбовців зараз розташовані в районах, що відокремлюють територію, яка контролюється курдськими групами та опозиційними групами", - сказав Ібрагім аль Ідлібі, військовий радник Вільної сирійської армії.

За даними свідків, турецькі бульдозери працюють цілодобово, копають укріплення та створюють спостережні пости.

Також повідомляється, що вздовж сирійського кордону прибули турецькі БТРи та персонал для нового розміщення.

"Турецькі сили все ще перебувають у стані просування та розширення", - сказав Мустафа аль-Сейярі, чиновник Вільної сирійської армії.

Нагадаємо, раніше Сирія засудила вторгнення Туреччини, заявивши, що це грубе порушення її суверенітету, та вимагає від Анкари вивести свої війська.