ua en ru

Туреччина попередила своїх громадян про небезпеку поїздок у Німеччину

Туреччина попередила своїх громадян про небезпеку поїздок у Німеччину Фото: будівля МЗС Туреччини (upload.wikimedia.org)

МЗС застерігає турків від "терористів", які буцімто можуть вільно розгулювати німецькими вулицями

Міністерство закордонних справ Туреччини закликає громадян, котрі бажають поїхати до Німеччини, бути пильними. Такі поради містить опублікований міністерством 9 вересня 2017 року документ під назвою "застереження щодо поїздок" до Німеччини, передає DW.

Зокрема туркам не рекомендують встрявати в Німеччині в різного роду політичні дискусії та радять уникати передвиборних заходів німецьких політичних партій, а також акцій, котрі проводять та організовують "терористичні організації" і які не забороняє німецька влада.

У документі також вказується на те, що "передвиборні заходи в Німеччині спираються на націлені проти Туреччини упередження та мають на меті перешкодити вступові нашої країни до ЄС".

Зазначено, що рекомендації МЗС також застерігають турків від "терористів", які буцімто можуть вільно розгулювати німецькими вулицями. У цьому контексті МЗС згадує прихильників забороненої в Туреччині курдської "Робітничої партії Курдистану" (РПК) та членів руху релігійного проповідника Фетхуллаха Гюлена.

Крім того, опублікований турецьким зовнішньополітичним відомством документ попереджає, що туркам у Німеччині загрожує небезпека стати об'єктом можливих "словесних атак" на расистському ґрунті чи відповідної поведінки. Також туркам під час перебування у ФРН радять бути готовим до поганого ставлення в аеропортах країни.

Нагадаємо, останніми днями дедалі гучнішими стали вимоги припинити переговори з Туреччиною щодо вступу до ЄС, які лунають від керівництва найбільших партій країни, включно з міністром закордонних справ Зіґмаром Ґабріелем.