ua en ru

Туреччина відмовляється від кредитів МВФ, - Ердоган

Туреччина відмовляється від кредитів МВФ, - Ердоган Фото: Реджеп Тайіп Ердоган (twitter.com)

Ердоган зазначив, що перед країною не стоять серйозні економічні проблеми

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що Туреччина не буде шукати підтримки у Міжнародного валютного фонду (МВФ). Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на агентство Reuters.

Відповідну заяву турецький лідер зробив, виступаючи перед членами Партії справедливості і розвитку.

Він підкреслив, що Туреччина "закрила тему ВМФ, і не відкриє її знову". Ердоган зазначив, що перед країною не стоять серйозні економічні проблеми.

"Навіть питання не стоїть, щоб шляхи Туреччини і МВФ перетиналися. Ця тема закрита назавжди", - заявив глава Туреччини.

Додамо, що в 2002 році, коли Партія справедливості і розвитку прийшла до влади, борг Анкари перед Міжнародним валютним фондом становив 23,5 млрд доларів. У 2010 році турецька влада припинила вести переговори про залученню кредитів МВФ, а вже в 2013 році Туреччина погасила кредит перед організацією.

Нагадаємо, раніше Ердоган допустив можливість проведення у країні референдуму з питання вступу в Європейський союз. Він нагадав, що Туреччина очікує членства в Євросоюзі з 1963 року.

"Сьогодні 2018 рік, а вони все ще затягують питання. Ми багато чого можемо запропонувати Європейському союзу, вони нам теж", - відзначив турецький лідер.

Як писало РБК-Україна на початку жовтня, у Туреччині обвал ліри викликав найбільший сплеск інфляції за 15 років. Повідомлялося, що у вересні споживчі ціни в Туреччині зросли на 24,52%. Тільки з серпня по вересень життя у Туреччині подорожчало на 6,3% - значно більше, ніж передбачали аналітики.