ua en ru

Туреччина оскаржить рішення США по Єрусалиму

Туреччина оскаржить рішення США по Єрусалиму Фото: Реджеп Тайіп Ердоган (facebook.com/RecepTayyipErdogan)

Туреччина звернеться до ООН з ініціативою скасування рішення США по Єрусалиму

Туреччина звернутися в Організацію Об'єднаних Націй з ініціативою скасування рішення Сполучених Штатів Америки про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, передає "Агентство Анадолу.

Так, президент Туреччини впевнений, що жодна країна світу не має права вважати себе вище міжнародних законів.

"не Можна позиціонувати себе як борця за демократичні цінності і одночасно порушувати права людини, закон і принципи демократії. Це ганьба. Мусульмани не сприймають подвійні стандарти, несправедливість і порушення прав", - підкреслив Ердоган.

Повідомляється, що Туреччина планує звернутися в Раду безпеки ООН. Якщо яка-небудь країна - постійний член РБ ООН скористається своїм правом вето, то Анкара внесе це питання до порядку денного Генасамблеї.

Нагадаємо, раніше Ердоган закликав країни визнати Єрусалим столицею Палестини.

Відзначимо, що 6 грудня президент США Дональд Трамп визнала Єрусалим столицею Ізраїлю. В четвер, 7 грудня, Міністерство закордонних справ Іраку викликало посла США, щоб передати йому ноту протесту проти рішення Трампа щодо Єрусалиму. Також верховний представник Європейського союзу у закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могерини заявила, що рішення Трампа про статус Єрусалима може відкинути Європу в "темні часи".