ua en ru

Туреччина почне нову військову операцію біля своїх кордонів, - Ердоган

Туреччина почне нову військову операцію біля своїх кордонів, - Ердоган Фото: Реджеп Тайіп Ердоган (twitter.com RT_Erdogan)

Ердоган заявив, що збройні сили Туреччини готові до нових операцій

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що Туреччина готуватися почати нову військову операцію біля своїх кордонів. Про це Ердоган сказав турецькому телебаченню, передає Reuters.

"Ми не відмовляємося від стримування терористичних організацій. Ми додамо ще одну операцію до "Щита Євфрату" і "Оливкової гілки". Наші солдати готові для нової місії", - заявив президент Туреччини.

Відзначимо, в кінці січня 2018 року Туреччина почала військову операцію в Сирії "Оливкова гілка", спрямовану на зачистку збройних формувань курдів. Турецька влада вважає, що ці формування пов'язані з "Робочою партією Курдистану", яка визнана в Туреччині як терористична організація.

Нагадаємо, в лютому цього року турецькі військові в ході операції "Оливкова гілка" взяли під контроль тренувальний табір курдських бойовиків в сирійському Африні. Незабаром у Туреччині заявили, що виключають можливість повернення контролю над Африном сирійському режиму на чолі з Башаром Асадом.